2024 Yılının İlk Gününde Vücudunuzu Yenileyin !

7 Adımda Yılbaşı Detoksu

1 Ocak 2024 Pazar sabahından herkese kucak dolu sevgililer. An itibarıyla yeni yıla girmiş bulunmaktayız. Bu yıl daha sağlıklı bir yaşam sürmek adına yeni yılın ilk gününden itibaren vücudunuzu yenilemeye yardımcı olacak altın değerinde önerileri sizlerle paylaşalım, istedik.

Yeni bir yıl, yeni bir ay ve yeni bir ben için an itibarıyla bizlerle birlikte hayatınızda yepyeni bir sayfa açmaya hazır mısınız ? Birazdan sizlere Beslenme ve Diyet Uzmanlarının‘ın yeni yılın ilk günde sağlıklı bir başlanğıç yapmanıza yardımcı olacak önerilerini sizlerin bilgsine sunuyoruz.

Yeni Yılın İlk Gününde Vücudunuzu Yenilemeye Hazır mısınız ?

Birçoğumuz yılbaşı niyetiyle , bir tık diyetimizi bozup, birbirinden lezzetli menülerin tadına bakıp, ipin ucunu dün gece birazcık kaçırmış olabiliriz. Sevdiklerimizle birlikte sohbet eşliğinde farkına varmadan fazlaca tükettiğimiz yiyecek ve içecekler, ya gecenin ilerleyen saatlerinde, yada yeni yılın ilk ışıklarıyla birlikte keyifsiz ve halsiz bir şekilde başlamamıza neden olmuştur. Kimimiz şişkinlik ve hazımsızlıktan, kimimiz ise baş ağrısı çekiyoruzdur. Peki, güne bu ve buna benzer şikayetler ile başladıkça ne yapmalıyız. Bu noktada hemen sözü işin uzmanına bırakmak adına Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Kaplan’ın önerilerine kulak verelim.

Erken Kalmaya Özen Gösterin

yılbaşı sonrası arınma detoksu

Yılbaşı gecesi nedeniyle ne kadar geç yatmış olsanız dahi , sabah erken uyanmaya özen gösterin. Unutmayın, her yeni bir gün vücudunuz için yeni bir başlangıç demektir. Yeni bir güne iyi başlamak ve adapte olmak adına günde 8 saatten fazla uyumamaya özen gösterin.

Güne 1 Bardak Ilık Su İle Başlayın

güne sağlıklı başlamak için

Güne başlar başlamaz ilk işiniz 1 bardak ılık su içmek olsun. Bir taraftan sindiriminizi kolaylaştırmak adına, bir taraftan da hazımsızlığı gidermek adına günde 2 litre su tüketmeyi alışkanlık haline getirin. Sıvı tüketiminizi desteklemek adına maden suyu ve bitki çayları da tüketebilirsiniz.

Kahvaltınız Yeşillik Ağırlıklı Olsun

Yeni bir güne gözlerinizi açtıktan itibaren en geç 1,5 saat içerisinde kahvaltınızı yapmaya özen gösterin. Metabolizmanızın biran önce toparlanmasına yardımcı olmak adına kesinlikle şarküteri ürünleri başta olmak üzere börek, poğaça ve simit gibi hamur işlerinden uzak durun. Kahvaltınız mümkün oldukça , roka, maydanoz, nane, tere ve dereotu gibi bol yeşillikli ürünlerden olsun. Eğer hafif bir kahvaltı yapmak isterseniz de yoğurt, meyve ve müsliden oluşan bir menü hazırlayabilirsiniz.

Yeterli Miktarda Sebze ve Meyve Tüketmeye Özen Gösterin

sağlıklı kahvaltı önerileri

Vücutta oluşan ödemleri atmanın en önemli yollarımdan biri yeteri miktarda sebze ve meyve tüketmektir. Aklınızda bulunsun sebze ve meyvelerin içerisinde bulunan yüksek lifler, sindirimizi kolaylaştırmaya yardımcı olur. Bu konuda bizim size önerimiz, öğle ve akşam öğünlerinize sebze ve meyve tüketmenizdir. Özellikle mevsim sebzelerinden yapacağınız çorbalar, hem sindirimizi kolaylaştıracaktır, hem de sağlıklı bir şekilde beslenmenize öncülük edecektir.

Kızartmalardan Kaçının

sağlıklı beslenmenin yolları

Yeni bir yıla daha sağlıklı, daha forumda ve daha dinç başlamak adına yemeklerinizin arasından başta yağda kızartma tekniği ile pişirilen gıdalar olmak üzere kızartma türlerinden mümkün oldukça uzak durmaya özen gösterin. Mümkün oldukça et , tavuk ve balığı kızartma tekniği kullanmak yerine haşlama yada fırında yapmayı tercih edin.

Tam Tahıllı Gıdalar Tüketebilirsiniz

Beyaz un ve şeker kullanarak yaptığınız börek, simit, poğaça gibi gıdaları elinizle red edin. Bunların yerine tam tahıllı gıdalardan yapılmış gıdaları tüketmeye özen gösterin.

Bitki Çayı Olarak Papatya ve Zencefil Tüketebilirsiniz

Sağlıklı bir şekilde hem midenizi rahatlatmak hem de vücudunuzdaki ödemi atmak için bitki çayı tüketebilirsiniz. Tabi ki, aşırıya kaçmayacak şekilde ! İster kahvaltı esnasında isterseniz de gün içerisinde tercihinize göre zencefil, papatya, nane ve rezene gibi bitki çayları içebilirsiniz.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?