En Sık Yapılan 4 Diyet Hatası

Kilo vermek uğruna denemediğimiz yol kalmadı. Ne denemediğimiz şok diyetler, ne gitmediğimiz açlık kampları, ne de yapmadığımız popüler diyetler kaldı. Sonuç, çoğu zaman hüsran… Şuan bir çoğunuz ” aynen beni anlatıyorsunuz ” dediğinizi duyar gibiyiz. Hemen sizlere bir soru yöneltmek istiyorum. Acaba yaptığınız diyetlerde bir hata olabilir mi ?

En Sık Yapılan Diyet Hataları Nelerdir ?

Diyette yapılan hatalara geçmeden önce önemli bazı hatırlatmalar yapmak istiyoruz. Öncelikle gördüğümüz, duyduğumuz her diyet uygulamasına, diyet listesine bodoslama atlamıyoruz. ”Neden ? ” mi .Çünkü her diyet, aynı kişide aynı sonucu vermez ! Sağlıklı ve düzenli bir şekilde kilo vermek için işin uzmanından destek almalıyız. Unutmayın ki, her kişinin hem yaşam şartları, hem de metabolizmaları farklıdır. Bu nedenle farklı diyet uygulamaları gerekmektedir.

Bu önemli hatırlatmaları da yaptıktan sonra şimdi genel olarak en sık yapılan 7 diyet hatasının ne olduğuna bir göz atalım.

1. Öğün Atlamak

Kimi zaman günlük koşuşturmadan , kimi zamanda daha hızlı kilo vermek için öğün atlayabiliyoruz. Bu diyette yapılan en büyük hatalardan biri diyebiliriz. Metabolizmamızın canlı olması aynı zamanda yağ yakımımızı hızlandırmak adına 3 ana öğün yemeliyiz. Aynı zamanda yemek yediğimiz saatlere göre ara öğün yapmamızda gerekebilir. Eğer insülin metabolizmanızla ilgili herhangi bir sorunuz var ise 3 saatten fazla aç kalmayın.

2. Her Şeyin Light Olanı Tercih Etmek

Şunu unutmayın ! Az yağlı ve light gıdaların, normal gıdalarla arasında % 25’lik bir fark dilimi var. Dolayısıyla ne de olmaza ” ben light gıda tüketiyorum ” diyerek fazla gıda tüketmeyin. İster light gıda, ister farklı bir gıda olsun daha az aynı zamanda kontrollü şekilde tüketin.

3. Popüler Diyetleri Uygulamak

Başlıca diyet hatalarından bir diğeri ise , bize uygun olmayan popüler diyetleri uygulamak. Bize uygun olmayan bir diyeti uygularsak, ne olur ? Hemen kısaca açıklayalım. Öncelikle enerji kısıtlaması yaşayıp, metabolizmamız yavaşlamaya başlar. Yetersiz aynı zamanda dengesiz beslendiğimizden dolayı, kas kayıpları yaşayabiliriz. Kendimizi daha yorgun hissetmeye başlayabiliriz. Olduğumuzdan bir tık daha sinirli olabiliriz. Depresyona girebiliriz.

4. Aşırı Egzersiz Yapmak, Ya da Hiç Egzersiz Yapmamak

Sağlıklı bir yaşam için dozunda egzersiz yapmak faydalıdır. Unutmayın, her şeyin fazlası ya da eksikliği zarardır. Hemen şu hatırlatmayı da yapalım. Biliyorsunuz, kilo vermek için aldığımız kaloriden fazlasını harcamamız gerekir. Bunun içinde yeterli ölçüde egzersiz yapmamız gerekir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?